Oplossingen

Tijdens het werken kunnen er verschillende problemen ontstaan rondom de werkplek. Hiervoor heeft werkplekverbetering verschillende oplossingen.
Een goede werkplek begint met het aanschaffen van een ergonomische bureaustoel op maat. Werkplekverbetering biedt drie verschillende stoeltechnieken aan. Allereerst de synchroontechniek, de ergo balance techniek en de dynamische techniek. Bekijk hier ons volledige assortiment ergonomische bureaustoelen. Werkplekverbetering adviseert om een afspraak te maken om een zitsessie te houden. Aan de hand van de zitsessie wordt de best zittende stoel geadviseerd. Werknemers zitten gemiddeld zeven uur per dag achter een laptop, desktop of tablet. Om tijdens het werken meer te bewegen is er de deskbike, ook wel de bureaufiets. Door de beweging wordt de doorbloeding gestimuleerd waardoor er meer zuurstof in de hersenen komt. Dit resulteert in betere concentratie en creativiteit. Daarnaast worden er calorieën verbrand tijdens het werken. Om het vele zitten te doorbreken adviseert werkplekverbetering een hoog-laag bureau. Na een uurtje zittend werken is het gezond om een uurtje staand te werken. De doorbloeding verbetert en dit resulteert in betere concentratie en creativiteit. Klik hier om te lezen waarom het afwisselen van zittend en staand werken gezond is.
Tegenwoordig wordt er veel gewerkt achter een laptop. Het gebruik van een laptopstandaard in combinatie met een extern toetsenbord en muis zorgt voor een hogere productiviteit. Doordat het beeldscherm van de laptop op ooghoogte komt wordt de zithouding verbetert. De belasting van de nek neemt met 32% af en het comfort verbeterd. Daarnaast bevinden de onderarmen zich in een neutrale positie doordat het externe toetsenbord verplaatst kan worden naar wens. Werkplekverbetering heeft verschillende externe ergonomische toetsenborden in het assortiment. Compacte toetsenborden die het numerieke gedeelte missen, hierdoor kan de muis dichterbij het toetsenbord worden geplaatst. Naast een goed toetsenbord is een ergonomische muis essentieel bij het creëren van een gezonde en comfortabele werkplek. Werkplekverbetering geeft advies op maat maar op het gebied van ergonomische muizen wordt er snel voor een verticale muis gekozen. Met een verticale muis buigt de pols minder en hoeft de onderarm minder naar binnen te draaien. De spieractiviteit is de arm is lager dan bij een standaardmuis. Om rotatie in de nek te voorkomen heeft werkplekverbetering een aantal verschillende oplossingen. Allereerst de documenthouder. De documenthouder moet tussen het toetsenbord en het beeldscherm worden geplaatst. Deze zorgt ervoor dat de nek minder gebogen hoeft te worden. De kijkafstand tussen het toetsenbord, het document en het beeldscherm wordt verkleint. Daarnaast zijn er verschillende soorten monitorstandaards en monitorarmen. Deze zorgen ervoor dat het beeldscherm snel en eenvoudig in te stellen is en op de juiste hoogte wordt afgesteld. Ook ideaal voor de flexwerkplek.

BNEQ260 u 06

 BNESP u 01