Hollander Techniek

Bij Hollander Techniek zijn wij uitgenodigd om een inventarisatie te maken van de werkplekken (plus minus 120). Uiteraard in combinatie met een analyse van de werkzaamheden die dagelijks worden uitgevoerd. Duidelijk werd dat de grote maatwerkbladen met vaste onderstellen en verschillende aanbouwelementen niet meer aan de wensen voldeed. Op zoek naar mooie oplossingen …

De voordelen voor Hollander Techniek

* Meer ruimte: de nieuwe inrichting van de kantoorruimtes heeft 20 extra werkplekken opgeleverd. De ruimtes zijn anders ingedeeld en de werkplekken niet meer persoonsgebonden
* Prettiger werken: de nieuwe kantooromgeving heeft een positieve uitwerking op het welzijn en het werkplezier van de medewerkers. De werkomgeving straalt rust en structuur uit.
* Betere akoestiek: door slimme akoestische oplossingen in te zetten, is het geluidsniveau gedaald. U kunt bijvoorbeeld denken aan plafondpanelen, absorberend materiaal tegen kasten en akoestische wanden.
* Goed zitten: gestandaardiseerd op de ergnomische stoelen van ROVO. Deze stoelen zijn snel en goed in te stellen (iedereen is anders)

Een aantal bijzondere zaken worden nu kort beschreven.

Werkplekken: flexibel en toch gestandaardiseerd
De afmetingen van de werkplekken zijn gestandaardiseerd. Rekening houdend met ergonomische aspecten. Dit betekent dat medewerkers de frames in hoogte kunnen instellen met behulp van een draaizwengel. Het grote voordeel: de werkplek is volledig aanpasbaar aan individuele wensen van medewerkers en is geschikt voor zowel staand als zittend werk.

Verschillende werkplekken voor verschillende werkzaamheden
Sommige medewerkers werken met een laptop en kunnen flexibel werken. Collega’s van andere afdelingen hebben de ruimte nodig om zowel digitaal te werken als bouwtekeningen fysiek uit te kunnen rollen. Wij hebben dan ook de ‘standaard’ bureaus kleiner gemaakt en hier een aantal zeer grote bureaus aan toegevoegd. Zowel de kleine als grote bureaus zijn in hoogte instelbaar.

Samen met Drentea
Grote bladen kun je natuurlijk niet op een klein frame plaatsen. Met twee leveranciers zijn proefopstellingen gemaakt met bladen en frames. De opstellingen zijn door verschillende medewerkers gedurende een aantal maanden in de praktijk getest. De oplossing die wij samen met Drentea hebben gemaakt is uiteindelijk gekozen. De grote bladen zijn op maat gemaakt en gecombineerd met specifieke onderstellen inclusief extra balken. Hierdoor zijn de werkbladen groot en stevig en de onderstellen uiterst solide en ook nog eens in hoogte instelbaar.

Ergonomische bureaustoelen
Hollander Techniek heeft ervoor gekozen om te standaardiseren als het gaat om bureaustoelen. Gekozen is voor de ergonomische stoel van ROVO XP 4015. Deze stoel activeert het ‘bewegend zitten’. Omdat bij elke werkplek dezelfde stoel staat, hoeven medewerkers maar één bureaustoel te leren kennen. Hierdoor kunnen zij de stoel – waar zij ook gaan zitten – eenvoudig op de juiste (lees persoonlijke) manier instellen.

Samenwerken
Dijkgraaf-Rijsdorp heeft bij dit project samengewerkt met de volgende partners:

Bent u ook geinteresseerd in een inventarisatie op kantoor? Neem dan contact op met Henk Dijkgraaf of Frank Vieth voor een vrijblijvend werkplek onderzoek. Bel ons op: 055-3554444 of stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.