Werkplekonderzoek

Werkplekverbetering is actief op het gebied van ergonomisch werken. Wij leveren maatwerk door het aanpassen, verbeteren en op maat maken van werkplekken in het kader van de gezondheid van medewerkers. Het assortiment varieert van speciale bureaustoelen en verstelbare bureaus tot ergonomische muizen en toetsenborden. Maar het belangrijkste is uiteraard onze kennis en ervaring op het gebied van werkplekverbetering.

Werkplekonderzoek
Iedereen is anders en daarom verschillen werkplekken in hoge mate van elkaar. Wij vinden het belangrijk dat iedereen zorg en aandacht verdient. Vaak zorgt een kleine aanpassing al voor een groot effect. Maak een afspraak voor werkplekadvies of vul het contactformulier in.
Tijdens een werkplekonderzoek ontdekt u de relatie tussen werkhouding, werkomgeving, spierspanning en klachten. Uiteraard krijgt u ook tips, advies en praktische oplossingen. U ervaart hoe u eenvoudig zelf verbeteringen kunt doorvoeren op uw werkplek en hierdoor eventuele klachten kunt voorkomen en/of verminderen.
De voordelen van een werkplekonderzoek op een rij:

  • U krijgt inzicht in het ontstaan van eventuele klachten
  • U krijgt praktische tips hoe u klachten kunt voorkomen/verminderen (houdingsadvies)
  • U krijgt advies over het instellen van meubilair en tips over licht(inval) en geluid
  • U ziet – door het meten van de spierspanning – direct wat het effect is van een andere houding op de spierspanning
  • U ontdekt hoe u spierspanning kunt verminderen door (kleine) veranderingen op uw werkplek aan te brengen
  • U krijgt tips hoe u in de dagelijkse praktijk op uw houding kunt letten


1-op-1 advies
De tijd nemen om goed in gesprek te gaan over uw werkplek en mogelijke verbeteringen zien. Dat doen wij graag samen met u. Of u nu geïnteresseerd bent in een ergonomische muis of het advies van uw Arbo-adviseur wilt bespreken: u bent van harte welkom in onze showroom. Onze (ergonomische) adviseurs gaan graag in op uw specifieke vragen en voorzien u van gedegen advies en praktische tips. Maak een afspraak

Afstemming fysiotherapeut/Arbo-adviseur
Indien nodig en/of gewenst betrekken wij één van onze fysiotherapeuten bij het advies van uw werkplek. Als u zelf al wordt begeleid door een fysiotherapeut en/of Arbo-adviseur, dan kunnen wij uiteraard zaken afstemmen. Uw specifieke situatie staat immers centraal.

Werkplek-onderzoek
Tijdens een werkplekonderzoek wordt er gekeken naar de manier van bewegen, gebruik van hulpmiddelen, ergonomie, werkhouding, indeling van werkplek, etcetera. Op basis hiervan ontvangt u gedegen advies als het gaat om het verbeteren van uw werkplek.

Ervaringssessies
Voorbeelden, praktische tips, de belangrijkste conclusies uit (ergonomisch) onderzoek en een 'ergonomische proeverij': ervaar het tijdens onze ervaringssessies. Specifiek voor uw organisatie en ook als periodieke workshop (open inschrijving). Bij u op locatie of in de showroom van werkplekverbetering.

Meer weten?
Wilt u meer weten over werkplekonderzoek? Neem dan contact op met Frank Vieth van Werkplekverbetering (onderdeel van Dijkgraaf Rijsdorp). U kunt hem bereiken op 055 - 355 44 44 of via de mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).